Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei

Linkuri utileMonitorizarea
Centrul de Apel

Noutăţi

Aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-luxemburgheze

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Marele Ducat de Luxemburg, la 16 iunie 2017, Miniştrii de Externe ai celor două state, Andrei Galbur şi Jean Asselborn, au efectuat un schimb de mesaje de felicitare.

Şeful diplomaţiei moldovene a apreciat dinamica pozitivă a dialogului moldo – luxemburghez în toată această perioadă atât pe dimensiunea cooperării bilaterale, cât şi în cadrul organizaţiilor internaţionale.

De asemenea, ministrul Andrei Galbur a subliniat în mesajul său că Republica Moldova a ajuns la o etapă importantă în dialogul cu Uniunea Europeană, iar Marele Ducat de Luxemburg este un partener de nădejde care a susţinut continuu eforturile statului nostru în implementarea agendei de reforme şi alinierea la standardele europene.

Totodată, ministrul Galbur a menţionat importanţa dinamizării pe mai departe a dialogului politic moldo – luxemburghez şi a adresat omologului său invitaţia de a efectua o vizită în Republica Moldova, pe parcursul acestui an aniversar.

La rândul său, Ministrul Jean Asselborn a apreciat cooperarea pragmatică şi fructuoasă dintre statele noastre pe parcursul celor 25 de ani, menţionând că Republica Moldova şi Marele Ducat de Luxemburg dispun în continuare de un vast potenţial de colaborare.

Notă: Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Marele Ducat de Luxemburg la 16 iunie 1992.