Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei

Linkuri utileMonitorizarea
Centrul de Apel

Noutăţi

Festival cultural "Pământuri mitice"

Ambasadorul Iurie Reniță a participat la evenimentul de deschidere a Festivalului dedicat limbilor și culturilor europene "Pământuri mitice", organizat de Asociațiile "EuropaNova asbl " și "Sinapsa Moldova Belgia asbl", cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei, în perioada 22-26 septembrie 2017, Bruxelles.

În intervenția sa Ambasadorul Reniță a exprimat recunoștință organizatorilor pentru această inițiativă, devenită o tradiție frumoasă și a cărei scop este prezentarea valorilor culturale ale spațiului european publicului din Belgia. De asemenea, s-a făcut referire la importanța continuării unor astfel de evenimente întru promovarea și perpetuarea valorilor culturale comune.

Programul festivalului a inclus prezentări de carte ale autorilor din Republica Moldova Lilia Calancea, Vitalie Vovc, precum și a celor din România. De asemenea, parte integrantă a programului a fost filmul "Afacerea Est" în regia lui Igor Cobileanscki, iar pictorul Cezara Colesnic a participat cu o expoziție personală. Festivalul a adunat oameni de cultură din statul de reședință și din România, reprezentanți ai diasporei, etc.

Lansat în 2013, Festivalului "Pământuri mitice" este la cea de-a cincea ediție.

Galerie foto