Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei

Linkuri utileMonitorizarea
Centrul de Apel

Noutăţi

Republica Moldova și Belgia împărtășesc aceleași valori europene

Pe 26 septembrie 2017 Ambasadorul Iurie Reniță a participat la conferința organizată de Serviciul Public Federal Afaceri Externe și Europene al Regatului Belgiei, în cooperare cu Institutul Regal pentru Relații Internaționale, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

În cadrul conferinței Ambasadorul Reniță a ținut un discurs, în care a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia celor 25 de ani de relaţii diplomatice. De asemenea, s-a făcut referire la excelenta cooperare bilaterală în cele mai diverse domenii, Belgia fiind un partener de încredere și un susținător activ al Republicii Moldova în promovarea reformelor și eforturilor de modernizare şi aliniere la valorile și standardele europene, precum și a procesului de integrare europeană a țării noastre.

Prezent la eveniment, Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Belgiei, Didier Reynders a adresat un mesaj de felicitare celor prezenți, pronunțându-se pentru aprofundarea relațiilor de cooperare în baza valorilor și principiilor europene.

Republica Moldova a stabilit relațiile diplomatice cu Regatul Belgiei la 11 martie 1992.

Galerie foto