Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei

Linkuri utileMonitorizarea
Centrul de Apel

Noutăţi

"Ajutați-ne să vă ajutăm"

În incinta Ambasadei a avut loc prima reuniune cu tematică profesională a cetățenilor noștri cu reședință în Belgia, organizată de grupul "Moldovei în Belgia", cu susținerea misiunii noastre diplomatice.

Organizatorii evenimentului și-au propus să abordeze subiecte ce țin de încadrarea în câmpul muncii a cetățenilor noștri aflați în Belgia, inclusiv să identifice problemele acestora și, în măsura posibilităților, să propună soluții pentru remedierea lor.

În mesajul său de deschidere a reuniunii, Ambasadorul Iurie Reniță a salutat inițiativa organizatorilor, subliniind, totodată, că Ambasada este interesată și se va implica plenar pe viitor în activități care își propun drept scop promovarea intereselor cetățenilor noștri aflați în Belgia. De asemenea, Ambasadorul a venit cu îndemnul "Ajutați-ne să vă ajutăm", referindu-se la importanța unei comunicări directe și a cooperării eficiente între reprezentanții diasporei și Ambasadă.

Evenimentul, primul de acest gen, a reunit membrii diasporei noastre, angajați ai instituțiilor europene, reprezentanți ai mediului privat, sectorului academic, etc.

NB !: Pentru următoarele evenimente organizatorii își propun să invite reprezentanţii companiilor belgiene care să prezinte oferte de muncă.