Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei

Linkuri utile


Privatization

Monitorizarea
Centrul de Apel

Noutăţi

Invitație la programul artistic „Mărțișor de acasă”
Alex Calancea Band & Guz
Duminică, 4 martie 2018, ora 15:00
Restaurantul „Casa Dacilor”, rue Bouvier 40, 1080 Bruxelles

În contextul includerii„Mărțișorului” în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, la început de primăvară, Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat în colaborare cu Ambasadele Republicii Moldova și Asociațiile din diasporă organizează programul cu genericul „Mărțișor de acasă”.

„Mărțișor de acasă”, program guvernamental dedicat diasporei Republicii Moldova, se va desfășura în conformitate cu planul de acțiuni pentru anii 2016-2018 privind implementarea Strategiei naționale „Diaspora – 2025”, în care este prevăzut elaborarea și implementarea programelor destinate menținerii identității naționale, culturale și lingvistice. Programul are drept scop consolidarea diasporei, promovarea tradițiilor și a imaginii pozitive a Republicii Moldova peste hotare prin intermediul „Mărțișorului”, precum și păstrarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale cetățenilor Republicii Moldova stabiliți peste hotare cu țara de origine.

Programul se planifică a fi organizat în țările unde există un număr mare de cetățeni ai Republicii Moldova, dar la solicitările cărora BRD, anterior, nu a dat curs: Olanda or. Haga (03 martie), Belgia or. Bruxelles (04 martie), Grecia or. Atena (11 martie), România or. București (24 martie) și Spania or. Barcelona (25 martie).

În cadrul evenimentului, se vor desfășura ateliere tematice de lucru care vor include tehnici de confecționare a mărțișoarelor, iar trupa Alex Calancea Band din Republica Moldova va susține un program artistic, cu un proiect inedit gândit, special, pentru diasporă.