Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei

Linkuri utile

Privatization

Monitorizarea
Centrul de Apel

Noutăţi

Cooperarea Republicii Moldova cu NATO în domeniul combaterii riscurilor de securitate emergente discutată la Bruxelles

02 octombrie 2018, Bruxelles - Ambasadorul Lilian Darii a avut o întrevedere cu adjunctul Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate emergente, Dr. Antonio Missiroli.

În cadrul discuției, interlocutorii au abordat subiecte privind cooperarea Republica Moldova -NATO, inclusiv implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova – NATO și a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare și, în particular, cooperarea în domeniul combaterii riscurilor de securitate emergente. Șeful Misiunii Republicii Moldova la NATO a exprimat mulțumiri Alianței pentru contribuția importantă la consolidarea capacităților naționale de apărare, într-un mediu de securitate dinamic, caracterizat de noi provocări și amenințări.

De asemenea, Ambasadorul Lilian Darii a exprimat gratitudine pentru asistența acordată Republicii Moldova în implementarea proiectelor prin intermediul Programului Știință pentru Pace și Securitate, în domenii precum securitatea cibernetică, dezvoltarea capacităților de atenuare a riscurilor factorilor biologici ș.a. Cu acest prilej, a fost reconfirmat interesul autorităților de la Chișinău de a consolida și extinde cooperarea cu Alianța în domeniile de interes.

La rândul său, oficialul NATO a apreciat parteneriatul cu Republica Moldova și a reconfirmat angajamentul și deschiderea Alianței de a consolida cooperarea cu Republica Moldova în cadrul actualelor proiecte de cooperare cu NATO, precum și de a examina noi oportunități de valorificare a parteneriatului.