Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei

Linkuri utile

Privatization

Monitorizarea
Centrul de Apel

Noutăţi

Ambasadorul Lilian Darii a îndemnat mediul de afaceri flamand să investească în Republica Moldova

3 octombrie, Bruxelles – Dezvoltarea relațiilor comercial-economice și intensificarea schimburilor comerciale cu Regiunea Flandră din Belgia, precum și de atragerea investițiilor flamande în economia Republicii Moldova au fost discutate de catre ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii, cu Directorul Executiv al Flanders Investment & Trade, Claire Tillekaerts.

Ambasadorul Lilian Darii a menționat că, Republica Moldova oferă avantaje și oportunități investiționale pentru mediul de afaceri străin. În context, Ambasadorul Lilian Darii a realizat o prezentare despre zonele economice libere, parcurile industriale şi parcul pentru tehnologia informaţiei care oferă cele mai atractive condiții din regiune pentru investitori. Abordând cooperarea bilaterală, Ambasadorul Lilian Darii a menționat că există un potențial nevalorificat în relațiile comercial-economice dintre Republica Moldova şi Regiunea Flandră din Regatul Belgiei.

La rândul său, Claire Tillekaerts a remarcat că oportunităţile oferite de Republica Moldova prin zonele de comerţ liber şi parcurile industriale şi tehnologice create fac ţara noastră mai atractivă pentru companiile străine, inclusiv cele belgiene. În opinia directorului executiv al Flanders Investment & Trade, pentru a beneficia din plin de toate reformele realizate în Moldova este necesară o promovare cât mai amplă pentru partenerii străini, inclusiv prin intermediul forumurilor de afaceri, expozițiilor regionale sau internaționale, reuniunilor B2B.

În cadrul întrevederii Lilian Darii şi Claire Tillekaerts au convenit desfăşurarea unor evenimente comune pentru extinderea dialogului bilateral între mediul de afaceri din Republica Moldova și Regiunea Flandră, pe parcursul anului 2019.