Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei

Linkuri utile

Privatization

Monitorizarea
Centrul de Apel

Noutăţi

Cooperarea moldo-belgo-română la nivel local discutată la Ambasadă

26 noiembrie 2018, Bruxelles – Ambasadorul Lilian Darii a avut în calitate de oaspeţi ai Ambasadei reprezentanţi ai auorităţilor publice locale din Republica Moldova, Regatul Belgia, România şi reprezentanţii Asociaţiei belgiene Meetjesland-Moldavie.

În cadrul întrevederii ambasadorul Lilian Darii a remarcat importanţa consolidării contactelor dintre primăriile din Republica Moldova şi primării din ţări europene precum Regatul Belgiei şi României. Cooperare dintre autorităţile locale din diferite ţări este benefică nu doar pentru realizarea schimbului de bune practici în gestionarea unităţilor administrative locale, dar şi oferă posibilitatea realizării comune a unor proiecte importante cu destinaţie socială de care pot beneficia cetăţenii Republicii Moldova.

Cei trei primari aflaţi în vizită la Ambasadă au trecut în revistă o serie de evenimente realizate în format trilateral cu susţinerea Asociaţiei Meetjesland-Moldavie. La moment este în curs de realizare transferul unei ambulanţe (a doua la număr) în gestiunea oraşului Ialoveni din Republica Moldova. De asemenea, preşedintele Asociaţiei Meetjesland-Moldavie a informat despre interesul Asociaţiei de a transmite un lot de 25-30 de biciclete, unei şcoli din or. Ialoveni pentru ca elevii acesteia să înveţe pe lîngă obiectele prevăzute conform curriculei şcolare şi cum se conduce o bicicletă.

Ambasadorul Darii a informat audienţa că Ambasada va acorda tot suportul necesar pentru ca proiectul menţionat să fie adus până la bun sfârşit în aşa mod ca copiii din or. Ialoveni să poată beneficia de bicicletele din Belgia.

Delegaţia prezentă la Ambasadă a fost compusă din primarul or. Ialoveni, Sergiu Armaşu, primarul comunei Tomeşti, judeţul Iaşi, Ştefan Timofte, Primarul or. Eeklo, Koen Loete, şi Preşedintele Asociaţiei Meetjesland-Moldavie, Paul Goemaere, Ambasada a fost reprezentată de Ambasadorul Lilian Darii şi consilierul Victor Martin.