Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei

Linkuri utile

Privatization

Monitorizarea
Centrul de Apel

Noutăţi

Ambasadorul Lilian Darii în discuții cu formatori de opinie din Republica Moldova

27 noiembrie 2018, Bruxelles – parteneriatul Republica Moldova - NATO, situația de securitate regională, implementarea reformelor în sectorul de securitate și apărare au fost printre subiectele abordate de ambasadorul Lilian Darii în discuțiile cu formatorii de opinie din Republica Moldova, aflați în vizită în Regatul Belgiei.

În zilele de 26 și 27 noiembrie 2018 ambasadorul Lilian Darii a discutat cu două grupuri de formatori de opinie din Republica Moldova, aflați la Bruxelles cu scopul familiarizării cu activitățile Alianței Nord-Atlantice, instituțiilor europene, autorităților locale din Belgia.

Pe durata întâlnirilor ambasadorul Lilian Darii a informat interlocutorii despre parteneriatul Republica Moldova - NATO, proiectele aflate în implementare și prioritățile de viitor. În acest sens, șeful misiunii diplomatice s-a referit la mai multe programe şi domenii de cooperare cu NATO, printre care implementarea Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova -NATO, Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Securitate şi Apărare, ș.a.

Discuțiile au oferit posibilitatea efectuării unui schimb de opinii cu privire la mai multe subiecte de interes printre care situația de securitate regională, implementarea reformelor, perspectivele cooperării Republica Moldova - NATO.